Ellös Buss bildades 1969, och har sedan dess varit aktiva inom buss-, taxi- och godsbranschen.
Bolaget är idag ett renodlat bussbolag och ingår sedan 2015 i Bussbokningsbolagen tillsammans med Bussbokning.com, Klippans Busstrafik, Resekompaniet i Kungälv och On Holiday.

Företaget finns nu med depåer i Stenungsund, Kungälv, Göteborg och Borås.

Idag har Ellös Buss AB ca 75fordon till förfogande. De rymmer mellan 19 och 81 passagerare och 40 av bussarna är rullstolsanpassade. Företaget kör beställningstrafik för privatpersoner, föreningar, företag samt linjetrafik i  Stenungsunds och Kungälvs kommuner för Västtrafik.

Ellös Buss AB arbetar aktivt för miljön och för bättre säkerhet. Bussarna körs på miljödiesel (HVO) – allt för att minska utsläppen och påverkan på miljön. Alla  bussarna är utrustade med miljömotor, en s.k. ”Euro 5”, ”Euro6” eller ”EEV”. Alla bussar är utrustade med Dräger alkolås och har bälte på samtliga platser. Ellös Buss är certifierade enligt miljöledningssystemet ISO 14001 och arbetar enligt kvalitetsledingssystemet ISO 9001.

Driftsäkerhet är en viktig aspekt och företaget byter hellre reservdelar för tidigt än för sent. Säkerhetskontroller utförs varje dag. Bolaget har alla tänkbara försäkringar för att kunden ska kunna njuta av sin resa även om något oförutsett inträffar.

I väntan på gäster i vackert väder